Окръжен съд – Монтана осъди на 10 месеца условно жена

...
Окръжен съд – Монтана осъди на 10 месеца условно жена
Коментари Харесай

Осъдиха бизнесдама, опитала да източи 348 хил. лв. европари

Окръжен съд – Монтана осъди на 10 месеца условно жена за опит за машинация на Държавен фонд " Земеделие " за да получи непозволено 348 000 лв. от Еврофондовете.

На 15 октомври 2015 година в Монтана 42-годишната Д. И. С. като търговец показала в Държавен фонд " Земеделие " погрешни сведения за цената на къща за посетители в Берковица. Тя дала и подправено позволение за въвеждане в употреба на обекта, приемо-предавателен протокол сред строителя и вложителя за всички осъществени строително-монтажни работи, уверение за категоризация на обект и декларация, че цялата инвестиция е приключена в утвърждения период.

Реално подобен обект въобще не бил построен и всички документи били фалшифицирани.

От Фонда открили измамата и по случая било формирано досъдебно произвеждане.

Пред съда бизнес дамата с висше обучение и неосъждана, се призна за отговорна. Тя си призна, че желала да получи средства в размер на 348 000 лв. от Европейските фондове и съобщи, че непринудено подписва съглашение за условното наказване.

От закононарушението не са настъпили имуществени вреди. Съдът разпореди разноските, направени на досъдебното произвеждане за графологична и строителна експертизи - 915.93 лв., да бъдат платени от подсъдимата.

Определението на съда е дефинитивно и не предстои на тъжба и митинг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР