Окръжен съд-Монтана оправда на втора инстанция В. Р. П. от

...
Окръжен съд-Монтана оправда на втора инстанция В. Р. П. от
Коментари Харесай

Окръжен съд-Монтана оправда безработен, осъден за хулиганство на панаира във Видин

Окръжен съд-Монтана оправда на втора инстанция В. Р. П. от Видин, наказан за дребно безчинство от РС-Видин на 15 денонощия задържане в структурно звено на Министерство на вътрешните работи. Според доказателствата по делото на 25 август 2021 година на входа на Видинския панаир безработният В. Р. П. /61 г./ обществено обиждал, псувал и се заканвал на Д. Ц. и брачната половинка му Л. Ц. За случая бил подаден сигнал, пристигналите на мястото чиновници на Министерство на вътрешните работи задържали мъжа, съставили му акт за дребно безчинство, а на идващия ден Районен съд-Видин със свое решение му наложил административно наказване „ Задържане в структурно звено на Министерство на вътрешните работи за период от 15 дни “.
Недоволен от наложеното му наказване, В. Р. П. обжалвал решението на съда като твърди, че не е правил хулигански дейности, не е нарушавал публичния ред и моли второинстанционния съд да анулира наказването и да го признае за почтен. Поради отказ на всички съдиите в Окръжен съд-Видин, делото е изпратено от Върховния касационен съд /ВКС/ по подсъдност на Окръжен съд-Монтана.
След като се срещна с доказателствата по делото и изслуша представителя на прокуратурата и отбраната на жалбоподателя Окръжен съд-Монтана анулира решението на РС-Видин. „ Съставеният акт за констатиране на нарушаване не дава отговор на закона. Съгласно Указа за битка с дребното безчинство актът с изключение на имената на нарушителя би трябвало да съдържа и имената и адресите на очевидци на нарушаването, а такива липсват. Поради това и твърдените хулигански дейности на обществено място не са потвърдени “, разгласи съдът и оправда жалбоподателя В. Р. П.
Решението на съда е дефинитивно и не предстои на тъжба и митинг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР