Окръжен съд – Монтана одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура

...
Окръжен съд – Монтана одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура
Коментари Харесай

Мъж, изтеглил пари от чужда сметка във Вълчедръм се отърва с условна присъда

Окръжен съд – Монтана утвърди съглашение, реализирано сред Окръжна прокуратура и отбраната на обвинения Л. В. С. от село Септемврийци, за наказване от шест месеца затвор условно и санкция от 400 лв..
На 29 май 2019 година 51 годишният Л. В. С. намерил в покрайнините на село Михайлово портмоне с документи – благосъстоятелност на Й. С. Й. от село Михайлово. Обвиняемият взел от портфейла кредитна карта с изписан ПИН код и още същия ден изтеглил от банкомат във Вълчедръм сумата от 400 лв.. Титулярът на сметката забелязал неналичието на документите си и подал сигнал в банката за блокиране на картата, а на идващия ден, схванал, че е изтеглена част от парите, уведомил и полицията. По случая било формирано досъдебно произвеждане и причинителят на действието Л. В. С. бил оголен.
За закононарушение срещу паричната и кредитната система на страната – потребление на платежен инструмент без единодушието на титуляра, законът планува наказване „ Лишаване от независимост “ от 2 до 8 години и санкция до двойния размер на получената сума. Пред съда Л. В. С. се е признал за отговорен и е декларирал, че непринудено подписва съглашението за шест месеца „ Лишаване от независимост “ с три години изпитателен период и 400 лв. санкция в интерес на страната.
Определението не предстои на обжалване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР