Окръжен съд-Монтана наказа с 2 години „Лишаване от свобода“ условно

...
Окръжен съд-Монтана наказа с 2 години „Лишаване от свобода“ условно
Коментари Харесай

Дадоха условна присъда на мъж, причинил катастрофа със загинала на ж.п. прелез в Монтанско

Окръжен съд-Монтана наказа с 2 години „ Лишаване от независимост “ условно 41-годишен мъж, който при ръководство на автомобил нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, не спрял на обозначен ж.п. прелез и провокирал пътно-транспортно произшествие, при което по несъобразителност предизвикал гибелта на брачната половинка си.
На 12 август 2018 година, в региона на село Княжева махала, при ръководство на автомобил „ Форд Фиеста “ на път 1060 подсъдимият К. С. К. /41 г./ от София нарушил краткотрайно въведена организация за придвижване, забраняваща прекосяването през село Княжева махала, не спрял на звуково и светлинно обозначен ж.п. прелез на линията Брусарци - Дъбова махала и не пропуснал движещия се пътнически трен. Композицията блъснала лекия автомобил и при зародилата злополука починала пътуващата в колата С. С. К. /37 г./ - брачна половинка на лидера.
Пред съда подсъдимият се призна за отговорен, призна всички условия и обстоятелства в обвинителния акт и отхвърли да се събират други доказателства в правосъдната фаза. Съдът утвърди настояването на подсъдимия и отбраната му за кратко правосъдно разследване, при което съгласно Наказателния кодекс, в случай че бъде постановена неоправдателна присъда, съдът наложително понижава наказването с 1/3. Окръжен съд-Монтана призна К. С. К. за отговорен за причиняване на гибел при пътно произшествие по несъобразителност и му наложи наказване 2 години „ Лишаване от независимост “, отсрочени с 3 години изпитателен период. Съдът лиши К. С. К. и от право за ръководство на моторно транспортно средство за период от 2 години.
Присъдата предстои на тъжба и митинг в 15 дневен период пред Апелативен съд-София.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР