Окръжен съд – Кюстендил присъди 8 години лишаване от свобода

...
Окръжен съд – Кюстендил присъди 8 години лишаване от свобода
Коментари Харесай

8 години затвор за старец, убил младия любовник на жена си

Окръжен съд – Кюстендил присъди 8 години отнемане от независимост за 76- годишния Симеон Стоянов., като го призна за отговорен в убийството на Васил. В. в Кюстендил Петчленен състав на Окръжен съд – Кюстендил дефинира наказване от 8 години „ отнемане от независимост “ за 76- годишния Симеон при съществуване на многочислени смекчаващи условия.

Съдът го призна за отговорен в това, че на 07. 09. 2019 година, в апартамент на жилищен блок в кв. „ Герена “ в Кюстендил, съзнателно е умъртвил Васил В. / на 45 години. До закононарушението се стигнало след скандал в любовен триъгълник.Възрастният мъж упреквал по-младия в интимна връзка с 38- годишната си брачна половинка Камелия. Жената също бе задържана, само че след това освободена.След сборичкване сред двамата Симеон удушил съперника си, след което изхвърлил натрупа в шубраци, покрай жилището си..

Окръжен съд - Кюстендил го оправда по в началото повдигнатото му от Окръжна прокуратура – Кюстендил обвиняване, за ликвидиране, осъществено по изключително непосилен метод за убития и с особена жестокост– закононарушение по член 116, алинея 1, т. 6, прочие 2 и прочие 3, във вр. с член 115 от Наказателен кодекс.
Съдът приспада от наказването времето, през което подсъдимият е с мярка „ Задържане под стража “, считано от 07. 09. 2019 година, до влизане на присъдата в действие. Определя първичен режим на изтърпяване „ непоколебим “.

Окръжен съд – Кюстендил осъжда Симеон да заплати на майката и бащата на потърпевшия по 80 000 лева за претърпените неимуществени вреди от закононарушението, както и 50 000 лева на сестра му, дружно със законната рента от 07. 09. 2019 година до окончателното погашение на сумите, като отхвърля в останалата им част исковете - до 200 000 лева, като неоснователни. Подсъдимият е наказан да заплати и разноските по делото.

Присъдата бе прочетена в наличието на страните по делото в Окръжен съд – Кюстендил. Тя предстои на тъжба или митинг в 15- дневен период пред Софийски апелативен съд.

Съдът удостовери мярката за неотклонение, взета във връзка с Стоянов „ Задържане под стража “. Това определение предстои на тъжба пред САС, в 7- дневен период.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР