Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова

...
Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова
Коментари Харесай

2 години затвор за шофьор на катафалка, прегазил пешеходка в Сапарева баня 

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на арбитър Йоланда Цекова призна 30- годишния Р. Г. от Сапарева баня за отговорен в това, че на 22. 06. 2021 година, в гр. Сапарева баня, при ръководство обратно на катафалка е нарушил разпоредбите за придвижване по член 40, алинея 1 от Закона за придвижване по пътищата и по несъобразителност е предизвикал гибелта на пешеходката М. С. от гр. Банкя, като действието е осъществено след приложимост на наркотично вещество – амфетамин.

Окръжен съд – Кюстендил му постанова наказване „ отнемане от независимост “ за период от 2 години, което да изтърпи пи първичен „ общ “ режим.
Съдът приспада времето, през което подсъдимия е бил арестуван за период от 72 часа, както и времето, през което е бил с мярка за неотклонение „ Домашен арест “, считано от 25. 06. 2021 година до 17. 09. 2021 година
Окръжен съд – Кюстендил постанова на подсъдимия Р. Г. и наказването „ отнемане от право да ръководи МПС “ за период от 3 години, като приспада времето през което му е било отнето СУМПС, считано от 22. 06. 2021 година, до влизане на присъдата в действие.
Присъдата може да се апелира и стачкува пред Софийски апелативен съд с въззивна тъжба или въззивен митинг, в 15- дневен период.

Милена Костова

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР