Окръжен съд Хасково е постановил мярка за неотклонение задържане под

...
Окръжен съд Хасково е постановил мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Пакистанец с европейска заповед за арест беше задържан от съда в Хасково

Окръжен съд Хасково е постановил мярка за неотклонение „ задържане под стража " за 48-годишен пакистански жител Х.Ш., оповестиха от правосъдната институция.
Прочетете още
Мъжът е арестуван на 26 ноември на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево " – ж.п. гара, на влизане в страната. Мярката му е наложена по отношение на интернационално търсене по осъществяване на европейска заповед за арест. Тя е издадена от Районен арбитър в Магистратски съд – Шефийлд, Англия. Причината е сексуална употреба на деца, което се санкционира с с отнемане от независимост до 10 години. Другата причина е, че мъжът не се е предал в ареста на съда в Шефийлд.

Съдът в Хасково е приел, че показаната заповед за арест дава отговор на законовите условия и по отношение на Х.Ш. се организира наказателно произвеждане за осъществените закононарушения. Според магистратите осъщественото действие има двойна наказуемост. Обвиняемият е непознат жител и няма каквато и да е връзка с България. Освен това той дълго време е обитавал в страни, които не са членове на Европейския съюз. Това налага вземането на мярка за неотклонение „ задържане под стража " като гаранция за явяването му пред съда в главното произвеждане по предаване на желаното лице.

Определението предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд – Пловдив в тридневен период, добавя от съда.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР