Окръжен съд - Благоевград реши остави в ареста двамата полицейски

...
Окръжен съд - Благоевград реши остави в ареста двамата полицейски
Коментари Харесай

Полицаите, взели подкуп, остават в ареста

Окръжен съд - Благоевград реши остави в ареста двамата полицейски чиновници, на които са  повдигнати обвинявания за рушвет. Те бяха задържани на 24 ноември след два сигнала от пострадали. Мярката може да бъде обжалвана в Софийския апелативен съд.

Техните скандални дейности бяха разкрити по време на брифинг на прокуратурата по-рано в събота. 
 служители на реда рушвет мярка Българска телеграфна агенция
Случаят е от 17 ноември, когато патрулът от двама чиновници на „ Пътна полиция “ към Главна дирекция „ Национална полиция “ , е осъществявал надзор на придвижването по пътищата и предварителна защита на корупцията. 



Вместо да бъде реализирана задачата на закона и осъществена концепцията на управлението на Групово дело „ Национална полиция “ служителите на реда са се отклонили фрапантно от служебните си отговорности и са направили няколко действия, които са предмет на обвиняване, квалифицирано като рушвет, уточни наблюдаващият прокурор.
 служители на реда рушвет мярка Българска телеграфна агенция
По данни на прокуратурата двамата служители на реда са поискали и взели рушвет в два обособени случая. Единият визира водач на камион, пренасящ дървесина, а вторият е за водач на лек автомобил. И в двата случая размерът на подкупа е 500 лв., стана известно на брифинга.

По данни на Окръжна прокуратура – Благоевград патрулният автомобил, с който е реализиран нарядът, няма камера. Полицейските чиновници също не са имали „ боди камери “ в деня, в който е осъществено действието. То е открито след подаване на сигнал от пострадалите лица. Задържаните служители на реда имат стаж в системата на Министерство на вътрешните работи надлежно 15 и 17 години, стана известно още на брифинга.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР