Окръжен съд-Благоевград потвърди окончателно условната присъда на Костадин Митев, подпалвач

...
Окръжен съд-Благоевград потвърди окончателно условната присъда на Костадин Митев, подпалвач
Коментари Харесай

Окръжен съд-Благоевград потвърди условната присъда на Костадин Митев, който с цигара предизвика големия пожар в Кресненското дефиле

Окръжен съд-Благоевград удостовери дефинитивно условната присъда на Костадин Митев, подпалвач на огромния пожар в Кресненското дефиле, при който изгоряха над 15 хиляди дка площи.

С това решение  магистратите потвърдиха присъдата, която му бе дадена от Районен съд- Благоевград - 2 години с 5 години изпитателен период.  

Митев бе приет за отговорен, че по несъобразителност на  24.08.2017 година, към 12:00 часа, в землището на с. Мечкул, посредством мятане на незагасена цигара в сухата трева, запалил непознати парцели на обща стойност 33 902 435,61 лв., находящи се в общ. Симитли и общ. Кресна, като с действието са породени обилни вреди на обща стойност 6 119 944,24 лв..

Окръжният съд в Благоевград остави без разглеждане частната тъжба, подадена от Министерство на земеделието против Определение на Районен съд - Благоевград от  09.05.2022 година, от разпоредително съвещание, с което е отказано конституиране на частния жалбоподател в качеството му на цивилен просител в наказателното произвеждане и не е признат за разглеждане предявения цивилен иск против подсъдимия К. М.

 Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.

 Припомняме, че големият пожар над Кресненското дефиле унищожи 16 000 декара площи, от които 13 000 са горски насаждения. Изпепелени бяха още пасища, треви и шубраци, както няколко къщи и лек автомобил. Пожарът беше избран като същинска екологична злополука. Преди месец ЮЗДП разгласи, че са съумели да залесят всички изгорели площи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР