Окръжен съд-Благоевград постанови присъда замъж, шофирал след употреба на наркотични

...
Окръжен съд-Благоевград постанови присъда замъж, шофирал след употреба на наркотични
Коментари Харесай

Окръжен съд-Благоевград постанови присъда за мъж, шофирал след употреба на наркотични вещества

Окръжен съд-Благоевград постанови присъда замъж, карал след приложимост на наркотични субстанции

Тричленен състав на Окръжния съд в Благоевград анулира присъда на Районен съд–Благоевград в частта й, с която обвиняем е бил приет за невиновен и оневинен по повдигнатото му обвиняване, и вместо нея призна подсъдимия за отговорен.

С присъда № 10 от 2023 година, на 30-годишния мъж е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от 1 (една) година при първичен „ общ “ режим на изтърпяване, както и „ санкция “ в размер на 1000 (хиляда) лв.. Освен това подсъдимият е лишен от право да ръководи МПС за период от 1(една) година и 6(шест) месеца.

Мъжът е приет за отговорен в това, че на 10. 11. 2021 година, към 07:10ч., в гр. Симитли, по ул. “Георги Димитров “, в посока на придвижване от гр. Симитли към с. Железница, в региона на бензиностанция, е управлявал моторно транспортно средство – лек автомобил след приложимост на наркотични вещество – кокаин, открито по надлежния ред, според Наредба №1/19. 07. 2017г. за реда за определяне концентрацията на алкохол в кръвта и/или използването на наркотични субстанции или техните аналози.

Постановената от Окръжен съд-Благоевград присъда може да се апелира или стачкува в 15-дневен период пред Върховен касационен съд.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР