Окръжен съд – Враца потвърди определението на Районен съд –

...
Окръжен съд – Враца потвърди определението на Районен съд –
Коментари Харесай

Врачанският окръжен съд потвърди оставането в ареста на жена, обвинена в кражба, извършена повторно

Окръжен съд – Враца удостовери определението на Районен съд – Враца, с което по отношение на обвинената В. Н. е взета най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Срещу нея е повдигнато обвиняване от Районна прокуратура – Враца за това, че на 07.02.2022 година, в постройката на МБАЛ " Христо Ботев " във Враца, е лишила парична сума от 300 лева от владението и без единодушието на собственичката С. П., от същия град, с желанието незаконно да ги присвои, и кражбата е осъществена наново, в значителен случай – прави закононарушението, откакто е наказана с влезнала в действие присъда за друго такова закононарушение, във времето на изпитателния период на предходната присъда.

Врачанският областен съд, със своето определение, удостовери наложената мярка за процесуална насила „ задържане под стража “ на В. Н. като одобри, че са налице всички предпоставки за това, а възраженията на отбраната на обвинената са неоснователни.

„ Основната причина, предмет на разглеждане в производството по чл.64 Наказателно-процесуален кодекс, а точно предпоставката за съществуване на обосновано съмнение за съпричастност към авторството на действието е била вярно разисквана и в детайли стимулирана от първоинстанционния съд. Що се отнася до заплахата обвинената да се укрие или да извърши закононарушение, вярно районният съд е съобразил, че действието, за което се организира досъдебното произвеждане, е осъществено при изискванията на повторност. От свидетелството за съдимост се открива, че обвинената е осъждана.

Наложеното й условно наказване " отнемане от независимост ", не е постигнало целения превъзпитателен и възпиращ резултат. Поведението на обвинената я характеризира като персона със повишена степен на социална заплаха. Завишена е публичната заплаха и на действието поради това, че е осъществено при изискванията на повторност....Наличието на адресна регистрация не подсигурява изключването на действителната заплаха тя да се укрие. Окръжният съд намира за неоснователни доводите на отбраната за налагане на по-лека мярка за неотклонение " домакински арест ", поради ангажимент за грижи на деца и близки родственици, защото няма доказателства, че точно тя е единствената, която може да се грижи за тях.

Видно от справката, приложена пред актуалната инстанция от Следствени арести – Враца, Медицинска работа и амбулаторния лист за обзор на обвинената, се открива, че няма медицински противопоказания за задържане на лицето. Районният съд е направил верния и закономерен юридически извод, че във връзка с обвинената В. Н. следва да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение, а точно " задържане под стража “ – се споделя в претекстовете на съда.

Определението на Врачанския областен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР