Окръжен съд – Враца постанови да бъде взета най-тежката мярка

...
Окръжен съд – Враца постанови да бъде взета най-тежката мярка
Коментари Харесай

Окръжен съд – Враца постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж, обвинен в държане на наркотици с цел разпространение

Окръжен съд – Враца постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Ю. Р.

Той е притеглен в качеството на обвинен от Окръжна прокуратура – Враца за това, че 7 юни т. година в землището на с. Паволче, в дворно място, прилежащо към хотелски комплекс, без съответно позволение и в нарушаване на Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите, е държал високорисково наркотично вещество за разпространяване, а точно метамфетамин с общо тегло 2638 грама.

За това закононарушение законодателят е планувал наказване " отнемане от независимост " за период от 2 години до 8 години и санкция от 5000 лева до 20000 лева

При постановяването на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Ю. Р. съдът одобри, че е налице обосновано съмнение за съпричастността на обвинения към закононарушението, в което е упрекнат, както и че съществува действителна, а не хипотетична заплаха той да извърши закононарушение и/или да се укрие. Ю. Р. е осъждан, като сегашното действие, за което му е повдигнато обвиняване, е осъществено в периода на условното му предварително освобождение от дейно изтърпяване на наложено му наказване „ отнемане от независимост “.

Определението на Врачанския областен съд предстои на неотложно осъществяване с привеждане на обвинения Ю. Р. в следствения арест към Затвора – Враца.

Определението на Окръжен съд – Враца може да се апелира и стачкува в законоустановения период пред Апелативен съд – София.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР