Окръжен съд – Враца категорично се противопоставя на свързването на

...
Окръжен съд – Враца категорично се противопоставя на свързването на
Коментари Харесай

Позиция на Окръжен съд – Враца във връзка с медийни публикации, свързани със съдия от съда

Окръжен съд – Враца изрично се опълчва на свързването на името на съда и на работещите в него магистрати, в това число на името на арбитър Мирослав Досов, с оповестения в медиите случай за държане на наркотични субстанции, в които изявления е забъркан 17-годишният наследник на магистрата.

Макар персоналният живот на жителите да е разгласен от Конституцията за неприскосновен, с цел да няма подозрения в моралните качества на арбитър Досов и с цел да се предотвратят по-нататъшни погрешни внушения за тези качества, то следва да се оповести, че арбитър Мирослав Досов е разведен от 2019 година, не упражнява родителските права върху сина си и не живее в едно жилище с някогашната си брачна половинка и с него, респективно не живее в жилището, за което се твърди, че е било обект на претършуване.

Както всички съдии от състава на Окръжен съд - Враца, по този начин и арбитър Мирослав Досов, научиха за случая от изявленията в медиите, само че остават с цялостната убеденост за непричастност на арбитър Досов към него.

Публикации, като днешните, в които информацията не е тествана до дъно и не е точна, са тенденциозни, не способстват с нищо за обективната истина и несправедливо уронват положителното име на магистратите и на правосъдната институция.

Съдия Мирослав Досов е честен човек и кардинален арбитър, каквито са и останалите магистрати в Окръжен съд – Враца. Отбелязваме, че формираното срещу него дисциплинарно произвеждане не е за нарушаване на етичните и морални стандарти, заради което връзка сред това произвеждане и медийно оповестения случай не е редно да се търси. Независимо от дисциплинарното произвеждане, измежду всички сътрудници от юридическата общественост арбитър Досов е прочут като почтен, самостоятелен и честен арбитър.

Окръжен съд - Враца се употребява с престиж измежду обществеността и упорства името му да не се свързва по никакъв метод, както с въпросния медийно оповестен случай, по този начин и с настоящи национално известни кавги. Считаме, че ползите на обществото изискват обективно изясняване на съответния случай, който обаче има частен темперамент и нито касае, нито може да повлияе върху правораздавателната активност на съда.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР