Окръжен съд – Враца днес постанови да бъде взета най-тежката

...
Окръжен съд – Враца днес постанови да бъде взета най-тежката
Коментари Харесай

Врачанският окръжен съд постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“ за двама мъже, обвинени в убийство

Окръжен съд – Враца през днешния ден постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Ш. А. и Ф. М.

На двамата е предявено обвиняване от Окръжна прокуратура – Враца за това, че на 6 септември т. година към 21 ч. в с. Търнак, в съучастничество, като съизвършители, посредством нанасяне на удари в региона на главата, съзнателно са умъртвили М. А. (на 47 г.) от същото село.

„ От материалите по делото е видно съществуването на първата причина за вземането на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “, а точно двамата са привлечени като обвинени за закононарушение по член 115, вр. член 20, алинея 2 Наказателен кодекс, което е тежко съзнателно и за което се планува наказване отнемане от независимост. Налице е и идната, изискуема от закона причина - обосновано съмнение за съпричастност на обвинените към действието.

В досъдебното произвеждане, за прекомерно късия интервал от образуването му до сегашния миг, са събрани задоволително по размер и тежест доказателствени източници, свързващи обвинените лица с инкриминираното действие.

Относно другите предпоставки за налагане на най-тежката мярка за неотклонение, а точно заплахата от укриване или осъществяване на закононарушение - актуалният правосъден състав смята, че в тази ситуация не съществува заплаха обвинените да се укрият, защото са с прочут адрес и с открита идентичност.

Същевременно обаче съдът приема, че по делото се съдържат данни за съществуването на заплаха обвинените да извършат закононарушение “ – се споделя в претекстовете на съда.

Определението на Врачанския областен съд предстои на неотложно осъществяване и може да бъде обжалвано и протестирано в тридневен период от през днешния ден пред Апелативен съд – София.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР