Окръжен съд – Варна определи мярка задържане под стража“ на

...
Окръжен съд – Варна определи мярка задържане под стража“ на
Коментари Харесай

Рецидивист остава в ареста по обвинение в грабеж

Окръжен съд – Варна дефинира мярка " задържане под стража “ на 20- годишния Гюнайдън Р., притеглен като обвинен за осъществен обир при изискванията на рисков рецидив.

Според обвиняването, закононарушението е осъществено на 03 ноември тази година във Варна. Гюнайдън направил опит да отнеме оборотни средства в размер на 267,95 лв. и дамска чанта с движимости в нея. За осъществяване на закононарушението, 20-годишният юноша използвал за това заплашване и действието останало незавършено заради независещи от дееца аргументи.

Гюнайдън Р. е неведнъж осъждан като малолетен за закононарушения срещу собствеността. Деянието, за което в този момент е притеглен като обвинен, е осъществено 23 дни откакто е бил освободен от пандиза, след изтърпяване на присъда на Районен съд – Добрич.

Като се срещна с материалите, приложени по делото Варненският областен съд реши, че може да бъде направено обосновано съмнение за съпричастност на Гюнайдън Р. към закононарушението, за което е упрекнат. Грабежът е най- тежкото посягане против собствеността и се санкционира със затвор от 10 до 15 години. Младият мъж е неведнъж осъждан, а действието е осъществено в изискванията на рисков рецидив, дни след изтърпяване на поредна присъда. Гюнайдън не живее на посочените адреси, нито е прочут на съседите. Ето за какво, за съда заплахата той да се укрие или да извърши закононарушение е действителна. Поради съществуването на всички законови предпоставки, Варненският областен съд реши, че все още единствената подобаваща мярка за неотклонение по отношение на Гюнайдън Р. е най- тежката – " задържане под стража ".

Определението предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР