Окръжен съд – Варна определи мярка задържане под стража“ на

...
Окръжен съд – Варна определи мярка задържане под стража“ на
Коментари Харесай

Задържане под стража за 26-годишния наркодилър Антонио

 Окръжен съд – Варна дефинира мярка " задържане под стража “ на 26-годишния Антонио А., обвинен за владеене и разпространяване на високорискови наркотични субстанции, оповестиха от пресслужбата на съда.

Досъдебното произвеждане е било формирано в III районно управление (на МВР) - ОД – Министерство на вътрешните работи на 06.06.2021г., а ден по-късно в качеството на обвинен е притеглен Антонио А. Според обвиняването, той държал в себе си бяло кристалообразно вещество, което експертната информация открила, че е метамфетамин с чисто тегло 3,34 грама. Обвиняемият бил скрил опиата в опаковка от лекарство, което предал на собствен прочут. Той от своя страна трябвало да го даде на някой от пасажерите в рейса по линията Варна-Силистра, който да транспортира метамфетамина до другар на Антонио в крайдунавския град.

Прокуратурата изиска от съда 25-годишният мъж да остане в ареста, защото се касае за тежко съзнателно закононарушение, което се санкционира с " отнемане от независимост “ до 8 години. Изтъкнато беше, че действието е осъществено в изпитателния период на предходно наказание, още веднъж за държане и разпространяване на опиати. Справката за съдимост на Антонио А. демонстрира, че той има 5 присъди за умишлени закононарушения, свързани с държане на наркотични субстанции и шофиране след използването им.

Антонио А. и отбраната му желаеха от съда по- лека мярка за неотклонение – домакински арест, защото липсвали задоволително доказателства за по-тежкото обвиняване – разпространяване на опиати.

От събраните досега гласни и писмени доказателства, Варненският областен съд реши, че е налице първата изискуема от закона причина за задържането под стража на обвинения – обосновано съмнение за съпричастността му към повдигнатото обвиняване. За съдът няма заплаха Антонио А. да се укрие, само че рискът да извърши закононарушение е действителен. Той се извежда от деликатния прочит на справката му за съдимост. Антонио е осъждан за еднотипни закононарушения в къс интервал от време. Съдебният състав бе на мнение, че обвиненият е формирал трайни незаконни привички и наказателната принуда по отношение на него не е оказала никакво възпитателно или възпиращо влияние. Варненският областен съд дефинира, като единствената подобаваща мярка за неотклонение по отношение на Антонио А., най- тежката - " задържане под стража “

Определението на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано в три дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР