Окръжен съд – Варна определи мерки задържане под стража“ на

...
Окръжен съд – Варна определи мерки задържане под стража“ на
Коментари Харесай

Оставиха в ареста младежите, пребили и ограбили възрастен мъж във Варна

 Окръжен съд – Варна дефинира ограничения " задържане под стража “ на 19-годишния Митко Ив. и 20-годишния Георги Ив., упрекнати че в съучастничество между тях и с трето лице, което сега се търси са направили обир, като са употребявали за това мощ и са аргументи на потърпевшия междинна телесна щета, оповестиха от пресслужбата на съда.

Повдигнатото обвиняване на двамата мъже е за тежко съзнателно закононарушение по смисъла на Наказателен кодекс. Наказанието планувано по обвиняването по отношение на двамата мъже е от 5 до 15 години затвор.

Според обвиняването на 21.11.2020г. Митко, Георги и неговия брат пушили марихуана и по-късно решили да се разходят по бул. Вл. Варненчик в посока Катедралата. Тъй като им трябвали пари тримата решили да откраднат нещо или да оберат някого. Около 05,15 ч. забелязали човек, който влезнал да тегли пари от банкомат ДСК на ул. Дрин. През стъклото следили мъжа и видели, че изтеглил крупна сума пари. Той тръгнал по дребните пресечки към Централна поща, а обвинените го наблюдавали. Съборили ли го с удари на земята, сломили съпротивата му и съумели да му лишават изтеглените 400 лева След това с такси се отправили към кв. Виница, където живеел на квартира Митко, с цел да разделят парите. На 24.11.2020 година за осъщественото закононарушение им било повдигнато обвиняване. Пострадалият е със счупена шийка на тазобедрената става, довела до трайно усложнение на придвижване на крайници.

Митко Ив. и Георги Ив. са с чисто правосъдно минало.

Събраните досега доказателствата – записи от охранителни камери, свидетелски показания, разпити дадоха съображение на Варненския областен съд да изведе извод, че е налице първата изискуема причина -   обосновано съмнение за съпричастност на двамата мъже към закононарушението. Съдебният състав реши, че обвиняването по отношение на двамата е тежко и глобата, която ги заплашва е съображение да се счете, че за да я избегнат Митко Ив. и Георги Ив. могат да се укрият или да извършат закононарушение. Поради изложените съображения, съдът реши, че единствените целесъобразни ограничения за неотклонение по отношение на двамата все още са най- тежките - " задържане под стража “. 

Определенията на Варненския областен съд подлежат на обжалване пред Апелативен съд – Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР