Окръжен съд – Варна определели постоянна мярка задържане под стража“

...
Окръжен съд – Варна определели постоянна мярка задържане под стража“
Коментари Харесай

Съдът във Варна реши: Постоянен арест за заподозрения за поръчител на убийството на DJ Теди

Окръжен съд – Варна определели непрекъсната мярка „ задържане под стража “ по отношение на 46-годишния Григор К., упрекнат в умишленото убийството на варненски дисководещ, осъществено по изключително непосилен метод за убития и с особена свирепост. Това оповестиха от пресслужбата на съда. 

Според Наказателния кодекс, закононарушението, в което е упрекнат е тежко съзнателно и се санкционира с „ отнемане от независимост “ от 15 до 20г., пожизнен затвор или пожизнен затвор без право за подмяна. 
Според обвиняването закононарушението е осъществено в съучастничество на 26 февруари 2015 година, когато Тодор Т. бил причакан пред дома си и намушкан смъртоносно. Като подстрекател на тежкото закононарушение прокуратурата сочи Григор К., а като причинител 50-годишния Константин Б., който е в ареста с определение на Варненски областен съд от 19.07.2019г. 
Адвокатът на Григор К. изиска от съда мярка за неотклонение „ домакински арест “, акцентирайки че мъжът от много време е знаел за предявеното обвиняване, само че все пак не направил опит да се укрие. Защитата посочи също, че съгласно нея досега в досъдебното произвеждане липсвали безапелационни доказателства, които директно да уличават 46-годишният мъж като участник в закононарушението. Тъй като негова била отговорността за развъждането на децата му и грижата за болен родственик, от съда  беше поискано определянето на мярка за неотклонение друга от „ задържане под стража “. 

Като прегледа събраните в хода на следствените дейности доказателства, материали и гласни свидетелства, Варненският областен съд реши, че може да се направи обосновано съмнение, че Григор К. е съпричастен към действието, в което е упрекнат. Престъплението е с висока социална заплаха и повишеният размер на глобата, самичък по себе си е съображение за обосновано съмнение, че в случай че търпи по-лека мярка за неотклонение Григор К. може да се укрие, да влияе върху очевидци по делото и да извърши закононарушение. Пред съда не бяха показани доказателства подкрепящи изказванията на отбрана, че обвиненият е зает с грижа за роднини, заради което му дефинира най- тежката мярка за неотклонение - „ задържане под стража “.

Определението на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Варна в тридневен период. 
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР