Окръжен съд – Шумен не уважи искането на обвиняем по

...
Окръжен съд – Шумен не уважи искането на обвиняем по
Коментари Харесай

Окръжния съд в Шумен отказа на обвиняем да го пусне от ареста

Окръжен съд – Шумен не почете настояването на обвинен по досъдебно произвеждане да му бъде променена мярката за неотклонение " Задържане под стража “ в по-лека, осведомиха от пресцентъра на съда.

Лицето търпи най-тежката мярка от началото на декември 2022г. Привлечен е като обвинен за осъществен на 21.11.2022г. на гарата в гр.Шумен обир в изискванията на рисков рецидив и съучастничество.

Защитата изиска изменението с претекста, че са налице нови условия, а точно, че обв. Р.А.И. е съдействал на следствието, действието е осъществено в съучастничество, както и че належащо да се грижи за тежко болен родител. Освен това, показва, че обвинения е с непрекъснат и сегашен адрес и липсват данни да се е укривал или по различен метод да попречил следствието.

Съдия Стефанов одобри, че жалбата е процесуално позволена, само че неоснователна. Съдът установи, че учредения за изменение на мярката за неотклонение липсват. В определението си съдът одобри, че съществуването на съизвършител не е ново събитие. Като такова не би могло да се характеризира и това, че обвиненият желае да се грижи за болния си родител. Съдът, смята, че по този метод заявено това събитие не може да докара до някаква смяна, обвързвана с ситуацията на обвинения и взетата му мярка за неотклонение.

Престъплението за което е притеглен Р.А.И. е за дипломиран обир, в изискванията на рисков рецидив и като тежко съзнателно действие са санкционира с " Лишаване от независимост “ от 5 до 15 години. Той има богато правосъдно минало, като последното си наказване " Лишаване от независимост “ от 6 години е изтърпял на 16.11.2021г. за осъществено идентично закононарушение.

Определението на Окръжен съд - Шумен предстои на обжалване и протестиране в 3-дневен период от през днешния ден пред Апелативен съд-Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР