Окръжен съд – Разград призна за виновен С.М., който на

...
Окръжен съд – Разград призна за виновен С.М., който на
Коментари Харесай

Мъж с 17 присъди открадна 2 лева на монети, сега отново влиза в затвора

Окръжен съд – Разград призна за отговорен С.М., който на 23.03.2022 година в Разград, при изискванията на рисков рецидив е откраднал монети на стойност 2 лв., от таксиметров водач, като преди този момент го е заплашил.

За осъществения обир правосъдният състав наложи на подсъдимия 60-годишен мъж наказване " отнемане от независимост “ за период от една година и три месеца, което за изтърпи при първичен непоколебим режим.

Той ще заплати по сметка на ОД на Министерство на вътрешните работи – Разград 732,26 лева за направени разходи за експертизи от досъдебното произвеждане и 190 лв. по сметка на Окръжен съд – Разград.

Припомняме, че съгласно обвиняването към 20.30 часа на 23.03.2022 година в нетрезво положение подсъдимият се доближил до единственото такси на пиацата на бул. " Бели Лом “. Отворил шофьорската врата и изискал парите на лидера. Таксиметровият водач му отказал с обяснението, че е почнал работа скоро и няма никакъв оборот. Тогава подсъдимият извадил от ръкава си железен предмет и го опрял в гърлото на лидера, като го заплашил, че ще го закара на Дянковския път и ще го заколи. Силно уплашен потърпевшият дал намиращите се в чашника на автомобила му монети на стойност 2 лв.. Щом взел парите С.М. се отдръпнал обратно. Използвайки този миг водачът дал газ и се отдалечил от мястото на случая. След това се върнал със свои сътрудници и подал сигнал на тел. 112., а причинителят бил арестуван.

От събраните по делото материали е видно, че подсъдимият има 17 присъди, като по 15 от тях са му налагани ефикасни санкции " отнемане от независимост “. Многобройните му осъждания го характеризират като систематичен нарушител  на закона, по отношение на който предходните неоправдателни присъди не са изиграли своята поправителна и превъзпитателна роля.

Присъдата предстои на въззивен надзор в петнадесетдневен период през Апелативен съд – Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР