Окръжен съд – Разград потвърди определената от Районен съд –

...
Окръжен съд – Разград потвърди определената от Районен съд –
Коментари Харесай

Задържаха нелегално пребиваващ сириец за притежание на дрога

Окръжен съд – Разград удостовери избраната от Районен съд – Исперих мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на 60-годишния сирийски жител М.Ю. Това оповестиха пт прецентъра на съда за Varna24.bg . Самоличността му е открита по негови изказвания, защото не е показал никакви документи за идентичност. Той беше арестуван на 19 януари при осъществено претършуване в частен дом в исперихското село Подайва.  

Роденият в Дамаск мъж е притеглен в качеството на обвинен по досъдебно произвеждане по разказа на районно управление (на МВР) – Исперих, за осъществени от него две закононарушения. Първото е, че на 19.01.2023 година в село Подайва, обл.Разград, без съответно позволение е държал високорисокови наркотични субстанции – към 46 гр. канабис (марихуана) на обща стойност 276 лева

Според второто обвиняване - на неустановена дата през интервала от 01.01.2022 година до 19.01.2023 година в землището на с.Лесово, обл.Ямбол, в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Лесово, влезнал през границата на страната от Република Турция в Република България, без позволение на надлежните органи на властта.

Обвиняемият и неговият длъжностен бранител желаеха въззивният съд да промени най-тежката мярка за неотклонение в някоя от по-леките такива като " парична гаранция “.

Тройният правосъден състав като взе поради доводите на страните и се срещна с делото реши, че е налице обосновано съмнение, че е направил закононарушенията, за които е упрекнат. И за двете действия е планувано наказване " отнемане от независимост “, като за първото Наказателният кодекс планува от 1 до 6 години, а за второто до 5 години и санкция от 100 до 300 лв..

Съществува действителна заплаха обвиненият да се укрие предвид на данните, че обитава незаконно в страната, без документи, без адресна регистрация и без данни за прехранване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР