Окръжен съд – Пловдив остави в ареста С. Д., спрямо

...
Окръжен съд – Пловдив остави в ареста С. Д., спрямо
Коментари Харесай

Окончателно: Арест за мним депутат измамник

Окръжен съд – Пловдив остави в ареста С. Д., по отношение на който е повдигнато обвиняване в измами като не почете молбата за смяна на мярката му за неотклонение от „ задържане под стража “ в по-лека.

Макар делото да е в начална фаза на следствие, от събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение за съпричастност на обвинения с действията, за които му е повдигнато обвиняване.

Окръжен съд одобри по делото показаното от  прокуратурата  ново разпореждане за привличане на обвинения С. Д. с дата 18.07.2022 година за 15 действия. То е издадено, откакто първоинстанционният съд е постановил мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

Окръжен съд – Пловдив се стимулира, че по делото са разпитани голям брой лица, пред които обвиненият С. Д. се представял като народен представител, пред други като ромски водач, като юрист, като партиен водач, като общински консултант, в чийто благоприятни условия е да прави възмездно разнообразни услуги.

По делото обаче не са налице доказателства обвиненият С. Д. да е упражнявал някоя от специалностите, с които се е представял.

Окръжен съд – Пловдив откри, че първоинстанционният съд вярно, обосновано и  законосъобразно е решил  наличието на действителна заплаха от осъществяване на закононарушение и заплаха от укриване при мярка, друга от „ задържане под стража “.

Става дума за персона с трайно открити благоприятни условия да показва себе си по положителен, само че недействителен метод за да стимулира необятен кръг лица да му спомагат по възмезден метод.

Налице е и действителна заплаха обвиненият С. Д. да се укрие, защото по делото има данни за няколко адреса, без да е ясно кой от тях населява, като съдът взе под внимание и неговата подвижност.

Определението на Окръжен съд – Пловдив е дефинитивно.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР