Окръжен съд – Монтана взе решение да предаде на съдебните

...
Окръжен съд – Монтана взе решение да предаде на съдебните
Коментари Харесай

Окръжен съд – Монтана взе решение да предаде на съдебните власти на Австрия българин, издирван за серия кражби

Окръжен съд – Монтана взе решение да съобщи на правосъдните управляващи на  Република  Австрия българския жител М. С. Р.  в осъществяване на Европейска заповед за арест за осъществяване на наказателно гонене против него за осъществени обири в огромни размери.
Според Европейската заповед за арест, издадена от прокуратурата в град Велс, Австрия, в интервала 22 февруари – 26 юни 2022 година  М. С. Р. е направил в Адвланг, Велс и в други обитаеми места обири на движимо имущество – каравани, на стойност 81 500 eвро, откакто към този момент е осъждан 2 пъти за същите закононарушения. След оповестяването му от австрийските управляващи за интернационално търсене М. С. Р. е открит и арестуван в България на 1 ноември т. година, а на 4 ноември по искане на Окръжна прокуратура Окръжен съд – Монтана му е наложил мярка „ Задържане под стража “.
Делото за екстрадицията на М. С. Р. в Република Австрия протече по негово предпочитание по съкратена процедура като в правосъдно съвещание  на 18 ноември М. С. Р. изрази непринудено единодушие да бъде предаден на австрийските управляващи и не отдръпна единодушието си в дадения му от закона тридневен период.
След като реши събраните по делото доказателства, съдът одобри предлагането на Окръжна прокуратура – Монтана и настояването на австрийските управляващи за предаването на българския жител за основателни. Според магистратите Европейската заповед за арест е издадена от способен орган и дава отговор  на условията на българския закон и Рамковото решение на Съвета на Европейски Съюз, действието, за което се желае предаването, е закононарушение, което според правото на Р Австрия се санкционира с „ Лишаване от независимост “ до 5 години и съставлява закононарушение и по българското законодателство. Не са налице и учредения за отвод да се извърши заповедта. Затова съдът реши да съобщи  М. С. Р./53 година /  на правосъдните управляващи на Австрия за осъществяване на наказателно гонене против него.
Съдът взе във връзка с М. С. Р. мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ до фактическото му предаване на Р Австрия. 
Решението на Окръжен съд – Монтана е дефинитивно. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР