Окръжен съд – Монтана произнесе присъда от 18 години Лишаване

...
Окръжен съд – Монтана произнесе присъда от 18 години Лишаване
Коментари Харесай

Осъдиха на 18 години затвор мъжа, убил другаря си по чашка в Габровница

Окръжен съд – Монтана произнесе присъда от 18 години „ Лишаване от независимост “ на Л. И. Ц. за осъществено от него съзнателно ликвидиране на гражданин на село Габровница. Според доказателствата по делото на 23 декември 2022 година към 21 часа вечерта 63-годишният Н. Е. Р. и 32-годишният Л. И. Ц. се събрали в дома на по-младия, с цел да се почерпят за коледните празници. Двамата изпили огромно количество алкохол, сред тях избухнал спор, при който Л. И. Ц. нанесъл удари в главата и лицето на Н. Е. Р., повалил го на пода, взел нож и му нанесъл още 5 удара в региона на шията. Малко по-късно Л. И. Ц. потърсил своя съседка, съобщил й, че приятелят му е зле и се нуждае от здравна помощ. Пристигналият на мястото екип на Спешна помощ установил гибелта на възрастния мъж и уведомил полицията.



Служителите на Министерство на вътрешните работи образували досъдебно произвеждане по случая и задържали Л. И. Ц, който признал, че е направил закононарушението.  
Според съдебно-медицинската експертиза 63-годишният мъж е умрял от остра кръвозагуба, породена от нож с дължина на острието от 12,5 см, с който са нанесени рани в жизненоважни области на потърпевшия. Установено е било също, че и двамата – причинителят на закононарушението и жертвата, са били в тежка степен на алкохолно замайване. Н. Е. Р. с централизация на алкохол в кръвта 3,22 промила, а подсъдимият – с 2,68 промила.
След като изслуша очевидците, движимостите лица, представителя на прокуратурата, подсъдимия и отбраната му съдът призна Л. И. Ц. – 33-годишен, неосъждан, за отговорен за осъщественото от него съзнателно ликвидиране на разположение в безпомощно положение и с особена свирепост и го наказа с 18 години „ Лишаване от независимост “, които да изтърпи при първичен „ непоколебим “ режим. Съдът постанови Л. И. Ц. да заплати на Е. В. Р. – племенница на жертвата, 100 000 лв. – обезщетение за претърпените от нея неимуществени вреди.
Присъдата може да се стачкува и апелира в 15-дневен период пред Апелативен съд – София. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР