Окръжен съд – Монтана потвърди издадените от Районен съд/РС/ –

...
Окръжен съд – Монтана потвърди издадените от Районен съд/РС/ –
Коментари Харесай

Окръжен съд Монтана потвърди присъди на мъж и жена, купували гласове за изборите през 2021 г.

Окръжен съд – Монтана удостовери издадените от Районен съд/РС/ – Лом присъди на мъж и жена –собственици на магазин в село Медковец,за осъществено от тях закононарушение против политическите права на жителите – предоставяне на имотна полза на други лица за да ги склонят да упражнят изборните си права в интерес на избрана политическа партия.

Според документите по делото за времето от 2април до 4 април 2021 година А. Ц. В.в съучастничество с К. Г. И.предложила и дала на четирима поданици на село Медковец – М. Н. П., В. Т. Б., К. Н. П. и Н. Т. Н.,хранителни и санитарни артикули на стойност 50 лв. за всеки от тях, с цел да гласоподават с бюлетина №9 за избрана политическа партия – Движение за права и свободи, на изборите за Народно заседание.Другият обвиняем – К. Г. И.,пък предложил и дал 50 лв. на Ф. И. Ф. от село Медковец, с цел да гласоподава за същата политическа партия.Със свое решениеот 20 септември 2022 година районен съд – Лом е признал двамата подсъдими за отговорни и ги е санкционирал с по 1 година „ Лишаване от независимост “, отсрочени с 3 години изпитателен период, и по 10000 лв. санкция в интерес на страната.А. Ц. В. и К. Г. И. са обжалвали присъдите и са поискали от Оценка за съвместимост – Монтана да ги признае за невиновни и да произнесе оправдателни присъди.

След като се срещна в всички документи по делото съдът откри жалбата за неоснователна,престъплението за потвърдено, а присъдатана Районния съд за несъмненообоснована. „ Наложеното на двамата подсъдими А. Ц. В. /43 г./ и К. Г. И./47 г./ наказаниее заслужено, а осъщественото от тях деяниее с висока степен на социална заплаха, тъй като визира политическите права на българските жители и бележи растеж при всеки последващи избори! “, разгласи съдът и удостовери присъдата на РС-Лом.

Решението на Окръжен съд – Монтана не предстои на касационно обжалване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР