Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова

...
Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова
Коментари Харесай

Задържаха под стража немец издирван от Полша

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на арбитър Йоланда Цекова взе мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, във връзка с Робърт П. / роден в Полша, с немско поданство /, въз основа на получена Европейска заповед за арест от 15.02.2011 година на Окръжен съд гр. Лодз, Република Полша, до привършване на производството по екстрадиция.

С ЕЗА се желае лицето да бъде предадено за доизтърпяване на оставащото наказване „ отнемане от независимост ” от 1 година и 9 месеца, наложено му с влезнала в действие присъда на 21.01.2005 година на Районен съд Лодз, Р Полша. Мярката ще се търпи с режим на обвинен в пандиза в Бобов дол. Определението може да се апелира в 3- дневен период пред Апелативен съд – София.

Съдът като реши показаните с настояването доказателства откри настояването на Окръжна прокуратура за основателно. По делото е открито несъмнено, че във връзка с Робърт П. е налице присъда, постановена на 29.11.2004 година и влезнала в действие на 21.01.2005 година, която присъда той не е обжалвал и с която му е наложено общо наказване 2 години и 10 месеца „ отнемане от независимост ” за нелегално заграбване на непознато имущество по член 238 от Наказателен кодекс на Р Полша и за укриване на документ, осъществено при изискванията на рисков рецидив, като действието е осъществено на 09.10.2003 година Наложеното наказване е за това, че е наел и не е върнал моторно транспортно средство на стойност 27 483 злоти от компания за отдаване на коли чартърен. От това наказване той е изтърпял една година, заради задържане с мярка за неотклонение „ задържане под стража ” и с излишък за изтърпяване 1 година и 9 месеца, за което той се търси.

Съдът намира, от всички доказателства по делото, че е налице и заплаха желаното за предаване лице да се укрие, защото от 2005 година до сегашния миг той не е бил открит на адреса си в Полша, който е дал на съда. През 2010 година полските управляващи са открили, че той се намира в Германия, като информацията за адреса му е дадена от родителите му. Давностният период изтича на 21.01.2030 година, т.е. към сегашния миг отминалостта на осъществяване на наказването не е изтекла.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР