Окръжен съд – Кюстендил остави без уважение молба за изменение

...
Окръжен съд – Кюстендил остави без уважение молба за изменение
Коментари Харесай

Рамо от САЩ: Кокаинов барон от Кюстендил остава в килия

Окръжен съд – Кюстендил остави без почитание молба за изменение на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ в по- лека такава, във връзка с Б. К., на 35 години, от гр. Кюстендил. Определението предстои на обжалване пред Апелативен съд – гр. София.

Съдът счете, че от доказателствата събрани в хода на досъдебното произвеждане до сегашния миг не са налице данни, които да оборват първичния извод за съпричастност на обвинения в осъществяването на закононарушенията, в които е упрекнат. Става дума за тежко съзнателно закононарушение, за което законът планува наказване „ отнемане от независимост “ над 10 години, от което може да се изведе хипотезата за действителна заплаха от укриване или осъществяване на друго закононарушение.

Б. К е притеглен от Окръжна прокуратура – Кюстендил, като обвинен за това, че на неустановена дата през първата половина на месец февруари 2023 година е направил опит, без съответно позволение да придвижи през границите на страната кокаин с тегло 480 грама, посредством посредственото извършителство на К.К., като действието е останало незавършено заради независещи от дееца аргументи, а точно откриване на действието от органите на Министерство на вътрешните работи.

Повдигнато е и обвиняване за държане, за разпространяване на високорискови наркотични субстанции. Досъдебното произвеждане е формирано откакто в ГДБОП е била получена информация от Агенцията за битка с опиатите на Съединени американски щати, към посолството на страната в България.

Защитата пледира, че обоснованото съмнение е мощно разколебано, а опиатът е открит в очевидец, който гради защитната си теза на база показания за обвинения. Прокурор Крушовски съобщи пред съда, че следва прецизиране на обвиняването, за довършено закононарушение по член 242, ал.2 от НК- за преместване през границите на страната на високорискови наркотични субстанции и изпращането му по подготвеност.

Обвиняемият е с мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, с определение на Окръжен съд - Кюстендил от 25.02.2023 година, доказано от Апелативен съд – София.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР