Окръжен съд – Кюстендил измени определение на Районен съд –

...
Окръжен съд – Кюстендил измени определение на Районен съд –
Коментари Харесай

500 лв. гаранция за мъж, заплашвал дете с умствена изостаналост

Окръжен съд – Кюстендил промени определение на Районен съд – Дупница, с което е взета мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, във връзка с обвинен за насила със заплашване на малолетно дете със специфични просветителни потребности и за безчинство, и дефинира мярка за неотклонение „ Парична гаранция “ в размер на 500 лева

Съдът смята, че има доказателства, че евентуално обвиненият е направил закононарушенията, за които е упрекнат, включително са и показанията на потърпевшото лице и очевидци. В известна степен част от обстоятелствата по делото се признават и от обвинения.

Срещу И.Г. (45-годишен от Дупница) е повдигнато обвиняване, че от края на месец август до 12 октомври, под формата на продължаващо закононарушение, е принудил малолетно лице (на 16 години) да прави лицеви опори на тротоарна площадка пред фитнес зала и да удря по боксова круша, като е използвал заплашване.  

Обвиняемият беше арестуван 12 октомври за упражнена насила над малолетно дете, унижаваща личността му.

На И.Г. е повдигнато и обвиняване и за непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като е направил и видеоклипове, и ги е популяризирал в интернет - в обществената мрежа TikTok, в резултат на което съученици на потърпевшия са го принудили да прави същите физически придвижвания

Касае се за повдигнато обвиняване по отношение на осъществена насила, обвързвана с осъществяване на физически дейности, които да бъдат снимани с видеокамера, след което да бъдат оповестени в платформа за въвеждането на този видеоклип в интернет и по този метод основаване на опция за достъп на безграничен брой лица до наличието на по този начин основания видеоклип. Лицето по повод, на което е осъществена тази насила, страда от умствена назадничавост и се отглежда от своята баба.

Липсват доказателства, че обвиненият може да се укрие или да извърши друго закононарушение. Той е осъждан, само че е оправдан и действията, за които е бил осъждан, не могат да бъдат избрани като сходни като тип с действието, което е предмет на актуалното произвеждане. Лицето е татко на две деца, с добра оценка в обществото за него, за която свидетелстват голям брой позитивни характеристични данни за него като персона, като татко и като жител. На обвинения е предоставено практикуване на родителските права във връзка с децата, след преустановяване на брака, което също свидетелства за позитивните му качества като персона.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР