Окръжен съд – Хасково взета най-тежката мярка за неотклонение Задържане

...
Окръжен съд – Хасково взета най-тежката мярка за неотклонение Задържане
Коментари Харесай

Турски тираджия опита да подкупи полицаи на границата, за да вкара двама мигранти

Окръжен съд – Хасково взета най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ спрямо 55-годишен турски жител, за това, че на 15 август 2023 година през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ с товарен автомобил, превел през границата от Турция в България непознати жители – двама турци, без позволение на надлежните органи на властта.
Прочетете още
Същият е упрекнат и за това, че е дал рушвет – парична сума в размер на 205 евро с левова равноценност 400.94 лв. на длъжностно лице – полицейски орган, с цел да не извърши задължението си по служба .

Съдът одобри съществуването на обосновано съмнение, че обвиненият е направил закононарушението, за което е притеглен към наказателна отговорност за тежки умишлени закононарушения, като за първото се планува наказване „ Лишаване от независимост “ от 3 година до 10 година и „ Глоба “ от 10 000 до 30 000 лв. и конфискация на част или цялото имущество, а за второто осъществено действие се планува наказване „ Лишаване от независимост “ до 10 година и „ Глоба “ до 15 000 лв..

Според съда са налице и останалите две предпоставки, а точно действителна заплаха от укриване и осъществяване на закононарушение. Обвиняемото лице е непознат жител, няма непрекъснат адрес на територията на България, няма трайна уседналост и връзки в страната ни. Той работи като водач на ТИР и е осведомен с режима на прекосяване на границите. От справката за съдимост е видно, че е с предишно наказание от 2016 година за прекосяване нелегално през границата на страната.

Тези условия, взети в своята цялост, обусловиха извода на съда, че само мярката за неотклонение „ Задържане под стража “ се явява съответна на задачите на закона – да се обезпечи наличието на обвинения в производството и при осъществяване на процесуалните дейности по следствие.

Определението предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен период.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР