Окръжен съд – Бургас проведе разпоредително заседание по дело на

...
Окръжен съд – Бургас проведе разпоредително заседание по дело на
Коментари Харесай

Народът побесня! Ще изкарат луд изрода Кокинов, който наръга ученичка до гробищата в Бургас?

Окръжен съд – Бургас организира разпоредително съвещание по дело на бруталния бургазлия Иван Кокинов, който се прочу с нечовешката си постъпка, намушвайки неведнъж ученичка до гробищата в Бургас през юни 2021-ва.

Кокинов е притеглен към наказателна отговорност за осъществено закононарушение по закононарушение по член 116, алинея 1, т. 6, предл. трето, вр. с член 115, вр. с член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс, за това, че на 27.06.2021 г.на бургаския бул. „ Транспортна “, наоколо до отбивката за Гробищен парк, направи опит съзнателно да умъртви другиго, а точно – лицето С. Ф., посредством нанасяне на голям брой пострадвания с нож, а точно: 16 бр. прободни пострадвания в региона на гърба, 1 порезна рана в региона на шията, 1 прободна рана в дясно рамо и 1 порезна рана на дясно ухо, като действието е осъществено с особена свирепост и е останало незавършено, заради независещи от дееца аргументи, а точно заради оказаната на потърпевшата своевременна и висококвалифицирана здравна помощ, оповестиха от съда.

Съдът откри, че С. Ф. има качество на потърпевшо лице от закононарушението разказано в обвинителния акт и конституира потърпевшата като цивилен просител и частен обвинител. Окръжен съд – Бургас одобри за взаимно разглеждане в наказателното произвеждане предявения от потърпевшата цивилен иск против подсъдимия за сумата от 100 000 лева, претендирана като обезщетение за претърпени неимуществени вреди.

Според отбраната на Иван Кокинов са налице учредения за разглеждане на делото по реда на Особените правила на Глава 27 от Наказателно-процесуален кодекс – Съкратено правосъдно разследване, по член 371, т. 2 от Наказателно-процесуален кодекс. Защитникът на подсъдимия изиска от съда да бъде назначена правосъдно психиатрична-психологична експертиза, с оглед изясняване психологичното положение на Кокинов и опцията за съответно присъединяване в наказателния развой.

Окръжен съд – Бургас откри настояването на отбраната за основателно и че преди да отговори на въпросите в разпоредителното съвещание, е належащо да бъдат събрани писмени доказателства по отношение на психологичното положение на подсъдимия. Съдът дефинира да се изиска от Психиатричното поделение на СБАЛЛС при Затвора в гр. Ловеч здравната документи по отношение на провежданото лекуване на Иван Кокинов, за интервала от м. юни 2022 година до 11.08.2022 година, както и наличната здравна документи за подсъдимия от Медицинския център към Затвора – Бургас. Окръжен съд – Бургас назначи осъществяването на сложна съдебно-психиатрична и психична експертиза, която да отговори дали към сегашния миг Иван Кокинов страда от тежко психологично заболяване, което да пречи на провеждането на наказателното произвеждане и на опцията на подсъдимия да взе участие пълноценно в него и да пази правата и законните си ползи.

Следващото съвещание по делото е планувано за 08.11.2022 г.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР