Окръжен съд – Бургас потвърди определение на Районен съд –

...
Окръжен съд – Бургас потвърди определение на Районен съд –
Коментари Харесай

Оставиха в ареста обвиняем за транспортиране на жени с цел блудствени действия

Окръжен съд – Бургас удостовери определение на Районен съд – Бургас, с което по отношение на обвинения Калин В. е взета мярка за неотклонение „ Задържане под стража “. Делото бе гледано по тъжба на обвинения и неговата отбрана. В правосъдното съвещание юристът на Калин В. изиска от въззивния съд мярката му за неотклонение да бъде променена в по-лека такава – „ Домашен арест “ или „ Парична гаранция “, защото обвинения има непрекъснат адрес, на който живее и болна майка в гр. Доспат, за която би трябвало да се грижи.

Припомняме, че Калин В. е притеглен като обвинен за това, че в интервала 01.06.2022-21.06.2022 година, на разнообразни места в гр. Поморие, к.к. „ Слънчев бряг “ и гр. Бургас, при изискванията на рисков рецидив и продължавано закононарушение, на няколко пъти, посредством обещаване, предоставяне и приемане на имотна полза – пари е набирал и транспортирал със личния си лек автомобил обособени лица от женски пол Н. Д. и Д. П., за да бъдат употребявани за развратни дейности, без значение от единодушието им (престъпление по чл.159г, вр. чл.159а, ал.2, т. 6, вр. ал.1, вр. член 29, алинея 1, б.“а“ и б.„ б“, вр. с член 26, алинея 1 НК).

Настоящият правосъден състав откри за верен и аргументиран изводът на първоинстанционния съд, че към сегашния миг в хода на досъдебното произвеждане са събрани задоволително доказателства в поддръжка на тезата, че е налице обосновано съмнение обвинения да е направил закононарушението, за което му е повдигнато обвиняване. Видно от справката за съдимост, Калин В. е осъждан и в този момент още веднъж е упрекнат за тежко съзнателно закононарушение, осъществено при изискванията на рисков рецидив, което презюмира съществуването на действителна заплаха той да извърши закононарушение. Това за Бургаския областен съд „ посочва на повишена степен на социална заплаха на неговата персона “. „ Тези обстоятелства сочат на трайно построени престъпни настройки и специализация в осъществяването на сходни закононарушения. Те са задоволителни с цел да обосновавават съществуване на действителна заплаха от осъществяване на закононарушение, заради което публичния интерес да се предотврати непозволено държание на Калин В. все още надвива над правилото за ценене на персоналната независимост, без значение от презумпцията за невиновност “, споделя в претекстовете си правосъдната инстанция. Според въззивната инстанция верен е изводът на районния съд, че само мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ все още е съответна и пропорционална на преследваната цел, да му се попречи на прави закононарушения и да се укрие. Видно е, че обвиненият не обитава на непрекъснатия си адрес и не се грижи за болната си майка, а си е наел квартира в к.к. „ Слънчев бряг “, в която да обитава за летния сезон 2022 година

Определението на Окръжен съд – Бургас е дефинитивно.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР