Окръжен съд – Бургас отмени определение на Районен съд –

...
Окръжен съд – Бургас отмени определение на Районен съд –
Коментари Харесай

Пуснаха под домашен арест мъж, вилнял с брадва в Средец

Окръжен съд – Бургас анулира определение на Районен съд – Средец и взетата мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на Валери П., обвинен за непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред в Средец, заяви " Фокус ", цитирайки пресцентъра на съда.

Въззивната инстанция взе мярка за неотклонение домакински арест по отношение на обвинения.

Срещу Валери П. е повдигнато обвиняване за това, че на 2 август в Средец, в изискванията на продължавано закононарушение, блъснал с секира витрина на павилион, благосъстоятелност на С. А., като унищожил две витринни стъкла. На същата дата и място, в Центъра за настаняване на деца от фамилен вид, с секира, взломил 2 входни порти, счупил стъкла и прозорци, както и се заканвал с думите „ Ще Ви убия, ще Ви претрепя “. Според въззивната инстанция, верен е изводът на първоинстанционния съд, че може да се направи обосновано съмнение, за присъединяване на обвинения в осъществяване на действието, в което е упрекнат.

Окръжен съд – Бургас одобри, че заплахите от осъществяване на закононарушение и от укриване от страна на обвинения са налице „ само че не в този интензитет, налагащ най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража, се споделя в претекстовете на съда.

Установената му идентичност, актуалният адрес на обвинения в дома на неговата майка и чистото правосъдно минало на Валери П., мотивираха въззивната инстанция да вземе по-леката по степен мярка за неотклонение домакински арест, която следва да ограничи свободата му на напредване.

Определението на Окръжен съд – Бургас е дефинитивно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР