Окръжен съд – Бургас осъди подсъдимият Веселин Д. на 1

...
Окръжен съд – Бургас осъди подсъдимият Веселин Д. на 1
Коментари Харесай

Година и 4 месеца затвор за Веселин, причинил смърт на пътя край Обзор

 Окръжен съд – Бургас осъди подсъдимият Веселин Д. на 1 година и 4 месеца " Лишаване от независимост ", което наказване да изтърпи при първичен " общ " режим " и лиши подсъдимият от правото да ръководи моторно транспортно средство за период от 2 години.

Бургаският областен съд призна Веселин за отговорен в това, че на 29.08.2016 година, към 16.15ч., на основен път 1-9 Бургас - Варна, наоколо до гробищния парк на Обзор, при ръководство на лек автомобил марка " Мердедес ", нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, визирани в:

Чл. 16., алинея 1, т. 1 от ЗДвП: " На пътно платно с в двете посоки придвижване на лидера на пътно транспортно средство е неразрешено:

т.1.   когато платното за придвижване има две пътни ленти - да навлиза и да се движи в лентата за насрещно придвижване с изключение на при изпреварване или заобикаляне ", като позволил пътнотранспортно нарушаване с товарен автомобил марка " Пежо ", ръководен от Т. К. и по несъобразителност предизвикал гибелта на Т. К., умрял на 29.08.2016 година

Окръжен съд – Бургас оправдава подсъдимият Веселин Д. да е направил нарушавания по член 20, алинея 1 от ЗДвП; по член 21, алинея 2 от ЗДвП;  по член 25, алинея 2 от ЗДвП; по член 63, алинея 2, т. 5 и член 47, алинея 3 от ППЗДвП.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана пред въззивна инстанция в 15 дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР