Окръжен съд – Бургас е провел разпоредително заседание, по което

...
Окръжен съд – Бургас е провел разпоредително заседание, по което
Коментари Харесай

Англичанинът, сътворил ужаса в Терзийско, се изправя пред съда!

Окръжен съд – Бургас е провел разпоредително съвещание, по което обвиняем е Кенет Алън Смит, който умъртви в село Терзийско Калина – дамата с която бе живял от години.

 Окръжна прокуратура – Бургас му е повдигнала обвиняване   за осъществено закононарушение т член 116, алинея 1, т. 6, предложение последно и т. 6а, вр. член 115 от Наказателен кодекс, за това, че на 22.06.2021 година, към 01.00ч., в къща в с. Терзийско, община Сунгурларе, в изискванията на домашно принуждение, като нанесъл прободно-порезни пострадвания на коремните органи, съзнателно умъртвил К. Д., като убийството е било осъществено с особена свирепост.

Делото ще бъде гледано по реда на Глава 27 от Наказателно-процесуален кодекс – Съкратено правосъдно разследване, по диференцираната процедура на член 371, т. 1, с разпит на част от движимостите лица и всички очевидци по делото. Подсъдимият не пожела да даде пред правосъдния състав пояснение по отношение на повдигнатото му обвиняване на този стадий от воденото наказателно произвеждане.

Окръжен съд – Бургас конституира като цивилен просител и частен обвинител Р. Б. (сестра на пострадалата), като откри, че същата има качество на потърпевшо лице от закононарушението, за което Окръжна прокуратура – Бургас е внесла обвинителен акт. Съдът одобри за взаимно разглеждане в наказателния развой предявения от Р. Б. цивилен иск против Смит в размер на 100 000 лева, за породени неимуществени вреди от незаконното действие.

Окръжен съд – Бургас насрочи последващо съвещание по делото за 17 май.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР