Окръг в управляваната по законите на шериата автономна индонезийска провинция

...
Окръг в управляваната по законите на шериата автономна индонезийска провинция
Коментари Харесай

Индонезийски окръг забрани ресторантите да обслужват сами жени късно вечер

Окръг в ръководената по законите на шериата самостоятелна индонезийска провинция Ачех беше подложен на критика поради предписание заведенията за хранене да не обслужват непридружени дами след 21 ч. и да не разрешават на хора от друг пол, които не са родственици, да седят на една маса, съобщи ДПА.
Циркулярното писмо, изпратено от ръководителя на окръга Бирен на 30 август, не разрешава също притежателите на заведения за хранене да наемат лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални.
Разпореждането незабавно беше наказано от доста индонезийци, в това число и от локални поданици в Ачех, откакто във вторник се появи в обществените медии.
"Наредбата лимитира придвижването на дами на обществени места ", сподели Кауцар Юс, член на законодателния съвет в Ачех, определен от Бирен.
"Като представител на Бирен, се срамя, че Бирен, който постоянно е бил вселенски, става закостенял и губи блясъка си поради тези нелепи наредби ", сподели той.
Ръководителят на ръководството на шериата в Бирен, Джуфл Иван, отбрани разпореждането и сподели, че наличието на непридружени дами в кафене може да сътвори отрицателни чувства. "Правителството на Бирен няма да е неразумно и да вкара напълно разпореждането ", сподели Джуфливан за локалния ежедневник "Серамби ". "Продължаваме да следим и да одобряваме информация от всички страни, тъй че притежателите на заведения да може последователно да се приспособят ", добави той.Ачех е единствената индонезийска провинция, в която е разрешен шериатът като част от напъните на централното държавно управление да успокои устрема й към самостоятелност, отбелязва организацията.Хазартът, продажбата и потреблението на алкохол, както и извънбрачният секс се санкционират с пердах с пръчки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР