Окръг в Източен Китай предлага награда от 1000 юана (137

...
Окръг в Източен Китай предлага награда от 1000 юана (137
Коментари Харесай

В Китай предлагат стимул за новобрачни, ако булката е на 25 г. или по-млада

Окръг в Източен Китай предлага " премия " от 1000 юана (137 долара) за новобрачни двойки, в случай че младоженката е на 25 години или по-млада. Това е най-новата мярка за поощряване на младежите да подписват брак на фона на възходящата угриженост за намаляването на раждаемостта, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Съобщението, което беше оповестено в формалния акаунт в обществената мрежа " Уичат " (Wechat) на окръг Чаншан предходната седмица, гласи, че премията е, с цел да се насърчи сключването на брак и раждането на деца.

Загрижени заради първия спад на популацията в Китай от шест десетилетия насам и бързото му застаряване, управляващите незабавно се пробват да приложат редица ограничения за повишение на раждаемостта, в това число финансови тласъци и възстановяване на грижите за децата.

Възрастовата граница за подписване на брак в Китай е 22 години за мъжете и 20 години за дамите, само че броят на двойките, които подписват брак, понижава. Това води до понижаване на раждаемостта заради формалната политика, която затруднява самотните дами да имат деца.

Броят на подписаните бракове доближи рекордно ниско равнище през 2022 година – 6,8 млн. или най-ниското от 1986 година насам, демонстрират държавни данни, оповестени през юни. През предходната година са подписани 800 000 брака по-малко, в сравнение с през 2021 година

Коефициентът на раждаемост в Китай, който към този момент е един от най-ниските в света, се чака да спадне до рекордно ниското равнище от 1,09 през 2022 г, оповестяват държавните медии.

Високите разноски за грижи за децата и нуждата да спрат кариерата си водят до това доста дами да се отхвърлят от това да имат повече деца или въобще да станат майки. Половата дискриминация и обичайните стандарти за дамите, които се грижат за децата си, към момента са необятно публикувани в цялата страна.

Ниското потребителско доверие и възходящите опасения по отношение на стабилността на китайската стопанска система също са основни фактори, посочени от младите китайци като мотив за това да не желаят да сключат брак и да имат деца.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР