Окръг Колумбия съди Amazon за това, че предполагаемо краде бакшиши

...
Окръг Колумбия съди Amazon за това, че предполагаемо краде бакшиши
Коментари Харесай

Съдят Amazon в САЩ за кражба на бакшиши

Окръг Колумбия съди Amazon за това, че хипотетично краде бакшиши от водачите, извършващи доставки посредством услугата Flex, с цел да понижи разноските за труд и да усили облагите си.

Искът упреква Amazon в нарушение на локалното законодателство по отношение на лъжливи търговски практики, макар че компанията към този момент е компенсирала водачите в границите на съглашение с Федералната комерсиална комисия.

" Когато една компания е хваната да краде от своите служащи, не е задоволително тя да възвърне откраднатата сума ", твърди в желае Карл Расин, основен прокурор на локалното държавно управление на Вашингтон, окръг Колумбия.

" Кражбата от служащите е кражба и са нужни обилни наказания, които мощно да възпрат това нелегално държание. "

В желае, ориентиран към Amazon.com и Amazon Logistics, се твърди, че от края на 2016 година доникъде на 2019 година колосът в електронната търговия е подвеждал потребителите да мислят, че парите за бакшиши отиват за водачите на услугата Flex, до момента в който в действителност те са били употребявани за понижаване на оперативните разноски.

" Amazon, една от най-богатите компании в света, сигурно няма потребност да взема бакшиши, които принадлежат на служащите ", съобщи Расин в известие.

" Amazon може и би трябвало да се оправи по-добре. "

Amazon започва Flex през 2015 година, предлагайки на водачите опция да печелят от 18 до 25 $ на час, плюс бакшиши, за това, че употребяват личните си коли, с цел да доставят хранителни артикули или пакети за компанията.

В желае се упреква, че през идната година Amazon е трансформирала модела на възнаграждение на водачите по метод, който е довел до това, че огромна част от парите за бакшиши се употребяват за скрито субсидиране на заплащането на водачите.

" Нищо не е по-важно за нас от доверието на клиентите ", съобщи представителят на Amazon Мария Бошети в отговор на питане на AFP.

" Този правосъден иск е обвързван с процедура, която променихме преди три години, и е безпочвен - всички бакшиши на клиентите, за които става въпрос, към този момент бяха изплатени на водачите като част от миналогодишното съглашение с Федералната комерсиална комисия. " /БГНЕС, АФП
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР