Окороча често е ставал за присмех от страна на своите

...
Окороча често е ставал за присмех от страна на своите
Коментари Харесай

Нигерийски щат се сдоби с Министерство на щастието

Окороча постоянно е ставал за подбив от страна на своите сънародници, означават Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Преди няколко месеца той реши да издигне внушителни скулптури на обичаните си африкански ръководители. Всяка статуя струваше над 1 милион евро на данъкоплатците, които не скриха възмущението си от грандоманските и безсмислени разходи на губернатора.

През 2015 година щатът Имо се снабди със съмнителна популярност, откакто в неговата столица беше доставена една от най-големите коледни елхи в света . Тя струваше към 1,5 евро. Нейната обилна декорация и осветяване подействаха като засегнатост за голям брой нигерийци, за които електрическото осветяване си остава неосъществима фантазия.

Нехаещ за рецензиите Окороча реши да сътвори локално министерство, отдадено на щастието. То ще бъде управлявано от госпожа Огеши Ололо, която по-рано отговаряше за коледните украси на щатско равнище.

Губернаторът прикани своите сътрудници и от другите щати да последват неговия образец, защото нигерийците имали неотменното право на благополучие . Агенцията напомня, че макар ширещата се беднотия и насилието, обхванало страната, нигерийците оглавяват класациите на най-големите оптимисти в света.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР