Окончателното решение за преминаването на британския разрушител HMS Defender край

...
Окончателното решение за преминаването на британския разрушител HMS Defender край
Коментари Харесай

The Telegraph: Борис Джонсън e трябвало да реши за преминаването на Defender край Крим

Окончателното решение за прекосяването на английския унищожител HMS Defender край крайбрежията на Крим е оставено на министър-председателя на Обединеното кралство Борис Джонсън и е предадено на командването на кораба два дни преди случая в Черно море. Това оповестява английският вестник  The Telegraph , базирайки се на източник в Министерството на защитата на кралството.

Идеята за прекосяването на Defender е била причина за спор сред външния министър Доминик Рааб и министъра на защитата Бен Уолъс, който съгласно изданието е предложил сходен маршрут. Както се показва в публикацията, Рааб е изразил опасения, че Москва би могла да употребява този случай в своя изгода. „ Целият спор беше сред Рааб и Уолъс, след което отидоха при министър-председателя да вземе решение. В понеделник на Defender бе изпратено решение, че би трябвало да направи спокойно прекосяване през тези води “, споделя източникът на изданието.

В четвъртък Джонсън избегна отговор на въпроса дали е дал заповед разрушителят да премине покрай брега на Крим. Представител на държавния водач, на който беше заложен същия въпрос, добави, че няма да разисква тематиката за „ оперативни военни решения “.

В същото време държавните чиновници обявиха пред The Telegraph, че в кабинета няма различия по отношение на хипотетичната задача и че сходни изказвания са неоснователни. В публикацията се цитира източник от Министерството на защитата, който увери: „ Всички ние сме едно огромно семейство “. Източник от външното министерство от своя страна съобщи, че Рааб „ поддържа правото на Defender на спокойно прекосяване през украински води “.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР