Окончателно Върховният административен съд (ВАС) обяви за нищожно решението на

...
Окончателно Върховният административен съд (ВАС) обяви за нищожно решението на
Коментари Харесай

ВАС реши спора с минералната вода в Септември

Окончателно Върховният административен съд (ВАС) разгласи за незначително решението на Общинския съвет в Септември, с което беше избрана такса от 3 лв. за транспорт на кубик минерална вода. Според магистратите фрапантното увеличение на преносната такса не е в компетенциите на общината.

Спорът с минералната вода стана мотив за всеобщи митинги против кмета Марин Рачев.

С това завършва сагата, почнала през октомври 2016 година, когато по предложение на кмета на Септември Марин Рачев съветниците усилиха на 3 лв. единичната цена за водопренос на минералната вода по общинския тръбопровод. Съгласно държавната цена за прилагане на минерална вода, цената е 50 стотинки за кубик, при температура повече от 50 градуса, а 35 стотинки за кубик – при по-ниска температура. В случай че решението не бе анулирано, община Септември щеше да получава 6 пъти по-голяма сума за превозване на минералната вода, спрямо цената.

Според магистратите е противоречиво и решението за актуване на водопровода от термоминералното находище "Варварски минерални бани " като общински, още повече, че той е ситуиран на територията на две общини – Септември и Пазарджик. В тази връзка е необяснимо за какво решението от 2016 година не е било атакувано от Областната администрация, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР