Окончателно сбогом“ казва на футболната си кариера Иван Петков, пишат

...
Окончателно сбогом“ казва на футболната си кариера Иван Петков, пишат
Коментари Харесай

Иван Петков казва сбогом на футбола

Окончателно „ довиждане “ споделя на футболната си кариера Иван Петков, пишат от клуба. Нападателят, който за последно влизаше в игра да оказва помощ на втория тим на „ Етър “, чийто помощник-треньор е, разгласи, че към този момент е изиграл последния си мач на футболния терен и отсега нататък напълно се насочва към треньорската специалност.

„ Етър “ ще му направи публично изпращане, което ще бъде преди началото на съботния дуел против „ Левски “. Аплодисментите от трибуните ще бъдат сигурно горещи, а повече от несъмнено – изцяло заслужени!

Иван Петков е роден във В. Търново на 22 януари 1985 година и е младеж на „ Етър “. През 2005-2007 година е в „ Загорец “ (Нова Загора), след което четири сезона е нападател на „ Калиакра “ (Каварна), с който играе и в „ А “ група. През 2011-2012 година е футболист на „ Спартак “ (Варна), след това още веднъж два сезона в „ Калиакра “.

От 2014 година е състезател на „ Етър “ в продължение на цели 7 сезона, създател е на куп голове за „ болярите ”, а сърцатата му игра го е направила от дълго време един от любимците на „ виолетовите ” почитатели, които му дадоха прозвището Цар Иван. Попадението му против „ Славия “ бе оповестено за Най-красив гол в България за 2018 година

През 2021-2022 година бе футболист на „ Янтра “, а от 2023 година стана играещ помощник-треньор на втория отбор на „ Етър “ и ментор на децата, родени 2013 и 2014 г
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР