Окончателно - природният газ поевтинява със 7.29%, реши КЕВР на

...
Окончателно - природният газ поевтинява със 7.29%, реши КЕВР на
Коментари Харесай

Влиза в сила решението на КЕВР за цената на природния газ

Окончателно - природният газ поевтинява със 7.29%, реши КЕВР на зарито съвещание. Новата цена влиза в действие от 1 октомври, а сметката демонстрира, че това са 27 лева по-малко за 1000 куб. м.

Въпреки понижението, парното и топлата вода няма да поевтиняват най-малко до началото до 2018 година При битовите консуматори на синьо гориво цената ще падне с 5%.

Председателят на КЕВР Иван Иванов изясни, че е мъчно да се направи прогноза за цената на природния газ за първото тримесечие на 2018 година

„ България е последната страна в Европейски Съюз, която към момента не е трансформирала разпоредбите за ценообразуване. Ако това не се случи, страната е застрашена от санкция, която ще бъде платена от всички “, сподели по време на следващата среща сред страната и бизнеса за новия ценови модел министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

„ Първи октомври е най-подходящото начало за въвеждане на новите правила, тъй като това хармонизира три значими дати: тогава стартира газовата година, тригодишният регулаторен интервал за „ Булгартрансгаз “, както и първата от трите ценови години “, разясни ръководителят на КЕВР Иван Иванов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР