Окончателно: По 100 лв за Великден за най-бедните пенсионериПо 100

...
Окончателно: По 100 лв за Великден за най-бедните пенсионериПо 100
Коментари Харесай

Окончателно: По 100 лв за Великден за най-бедните пенсионери

Окончателно: По 100 лева за Великден за най-бедните пенсионери

По 100 лв. за Великден ще получат най-бедните пенсионери е крайното решение на народните представители. Днес те гласоподаваха добавката в пленарна зала и по този начин помощ за възкресение ще имат всички с пенсии под 526 лв..

31 народни представители от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ се въздържаха.

Промените са свързани с изплащането на великденски добавки за пенсионерите с пенсии под линията на беднотия.

Вносители са Деница Сачева, Йордан Цонев, Теменужка Петкова и Станислав Анастасов от групите на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

В сряда на съвещание на Комисията по бюджет и финанси депутатите утвърдиха предложение, направено сред двете четения на законопроекта, за разпределяне на великденски добавки в размер на 100 лева

На първо четене в пленарна зала депутатите гласоподаваха размерът на добавките да е 75 лева

Георги Свиленски предложи прегласуване, като разяснява, че „ би трябвало да е ясно лицемерното отношение към българските пенсионери “, само че предлагането още веднъж бе отхвърлено.

„ По 100 лв. за тези до 526 и по 50 лв. за всички останали ”, предложи Корнелия Нинова.

„ Как да обясня на индивида, който ще пристигна да ме пита: „ Аз взимам 527 лв., а съседът – 526. Защо за мен няма ” ”, съобщи Георги Гьоков от Българска социалистическа партия.

Но единствено левицата остана зад това предложение. Зад концепцията по 100 лв., само че единствено за ниските пенсии, застанаха всички в залата, само че не и ПП-ДБ. Според тях пари за това не са заложени в бюджета и би трябвало да се въври към повдигане на пенсиите, а не да се вършат „ подаяния ”.

„ Недейте да плашите хората, че по този начин се заплашва осъвременяването на пенсиите от 1 юли ”, прикани Севим Али от Движение за права и свободи.

„ Ще подкрепим предлагането, само че на мен ми е чудно по какъв начин в този миг намерихте най-уязвимата група, каквито са пенсионерите, за предизборни пропаганди ”, сподели Цветан Прегов от Има Такъв Народ.

И се стигна до спор кой е направил повече за българските пенсионери.

„ Хората, които държаха небогати пенсионерите и им подвигаха с под 1-2 лв. пенсиите на година в последните 12-13 години, научиха ги да им хвърлят на калпак пари от джипката и то дори това не са пари, а благодеяние ”, счита Искрен Митев от ПП-ДБ.

„ Не споменавайте джипката. Докато я имаше, имаше и непоклатимост. Какво возите вие вашата джипка – на предната седалка пудел, откъм гърба –  контрабандисти ”, съобщи Марин Маринов от ГЕРБ-СДС.

„ Освен пачките, пуделите, схемите ви през „ Митниците ”, вашето Министерство на вътрешните работи, някой гневно да пази и да изяснява, че 100 лв. за пенсионерите, са нещо доста. Вие сте безумци ”, съобщи Цончо Ганев от „ Възраждане ”.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР