Окончателно – няма виновни за наводнението във варненския квартал Аспарухово

...
Окончателно – няма виновни за наводнението във варненския квартал Аспарухово
Коментари Харесай

Окончателно: Няма виновни за наводнението във варненския кв. „Аспарухово” преди 4 г.

Окончателно – няма отговорни за наводнението във варненския квартал Аспарухово преди 4 години. Апелативният съд приключи наказателното дело.

В бедствието живота си изгубиха 13 души. На 19 юни 2014 година голяма приливна вълна се излива от двете дерета върху Аспарухово. Стихията опустошава десетки коли, нанася вреди на домове и отнася 13 човешки живота.

Снимка: Ладислав Цветков

За половин час се изсипват близо 140 литра дъжд на квадратен метър.
Наводнението в " Аспарухово " - резултат от „ естествени и антропогенни фактори ” Основен фактор за жертвите и сериозните материални вреди е застрояването на западния охраняем канал
„ Фаталният резултат е породен от метеорологично събитие – извънредно в този миг, а не от активността на съответни лица”, съобщи представителят на Окръжната прокуратура във Варна Радослав Лазаров.

Снимка: Ладислав Цветков

Апелативният съд одобри тезата на прокуратурата, че главната причина е екстремността на естественото събитие. Свлачищата, отпадъците, постройките във и до дерето не са основна причина за фрапантния размер на вредите и гибелта на хората. Жителите на „ Аспарухово” са възмутени, само че не и сюрпризирани.

Снимка: Ладислав Цветков

Остават и съмненията, че водата е тръгнала от водоем във военно отделение. Решението на съда е дефинитивно.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР