Окончателно – нов Рамков договор за парите за здраве през

...
Окончателно – нов Рамков договор за парите за здраве през
Коментари Харесай

Лекарите и НЗОК подписват договора за парите за здраве за 2018 г.

Окончателно – нов Рамков контракт за парите за здраве през 2018 година ще има. Документът ще бъде подписан от съсловните организации на лекари и зъболекари и от Националната задрвоосигурителната каса (НЗОК).

До последно подписването на Националния рамков контракт за тази година беше под въпрос.

В контракта за медицински действия са заложени малко над 150 млн. лева повече по отношение на предходната година, а в контракта за дентална активност – 10 млн. лева повече.

Преди подписването на контракта лекарите се срещнаха с премиера Бойко Борисов . На влизане на срещата медиците показаха убеденост, че рамковият контракт ще бъде подписан.

Премиерът прикани медиците да бъдат сътрудници в контрола на парите, които се харчат за здраве. Борисов посочи, че единствено за януари и февруари има свръхдоговаряне при медикаментите и добави, че 30% от разноските на лечебните заведения са за лекарства.

„ Искам да създадем тъй че, да сме един тим в битката с кражбите в опазването на здравето. Не може 407 млн. лева повече тази година да влизат в опазването на здравето и още февруари месец да излезе, че с 270 сме назад”, сподели министър-председателят.

Той посочи, че страната ни е измежду първите три страни по съвременна инсталация в Европа.

След срещата стана ясно, че нов рамков контракт ще има при към този момент оповестените условия.

Все още не е ясно по какъв начин ще се покрият отговорностите към непознатите здравни каси за лекуване на българи зад граница – сега 133 млн. лв..

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР