Окончателно на три съдебни инстанцииПетков, който през 2014 г. уби

...
Окончателно на три съдебни инстанцииПетков, който през 2014 г. уби
Коментари Харесай

Отхвърлиха искове на Петко Стрелеца за над 1 млн. лева

Окончателно на три правосъдни инстанции
Петков, който през 2014 година умъртви командос и рани сътрудниците му, се почувствал застрашен, че ще го вкарат в лудница

Осъден е на пожизнен затвор

Три правосъдни инстанции отхвърлиха искове на Петко Петков-Стрелеца от Лясковец за общо над 1 млн. лв. против прокуратурата. Още през 2018 година Окръжният съд във Велико Търново попари желанието на Петко Петков-Стрелеца да осъди страната за крупната сума. Магистрати отхвърлиха претенцията му против прокуратурата заради недопустимост.

Петко Стрелеца бе наказан на пожизнен затвор за убийството на командоса Емил Шарков през 2014 година Тогава спецполицаи нападнаха дома му в Лясковец, поради противозаконен военен боеприпас, който Петков имал. Той пък се бе барикадирал в жилището си и стреля против баретите.

След като се озова в пандиза, той подаде искова молба против прокуратурата, Висш съдебен съвет, Европейския съюз и Европейската комисия. Искането за крупната сума лясковчанинът стимулирал с това, че бил станал жертва на противозаконни дейности на прокуратурата и полиция. В жалбите си той твърди, че е бил преследван като най-големия нарушител и терорист, че се е чувствал застрашен, че ще го вкарат принудително и незаконно в лудницата. Петков твърди, че бил “подложен на душевен тормоз, на нечовешко и унизително отношение, което уронвало човешкото му достойнство”.

На Европейската комисия и Европейския съюз Петков бил афектиран, че не са издали стимулирано мнение, откакто неведнъж били сезирани с тъжби от него.

Петков претендирал обезщетение за претърпени от него нематериални вреди за времето от 1 август 2010 година до 14 март 2014 година, през който интервал прокуратурата и Министерство на вътрешните работи са желали, без наложена насилствена здравна мярка от съд, да го настанят за наложително лекуване в психиатрична болница.

Всички ответници по делото са дали мнение за недопустимост на желае на Петко Петков. В момента той е в пандиза в Ловеч. Обжалвал е определенията пред Апелативния съд в остарялата столица, само че магистратите удостоверила решенията на Окръжния съд. Петков жалил мненията и пред Върховния касационен съд, само че третата инстанция се произнесла, че няма съображение за обжалване и решенията към този момент дефинитивно са влезнали в действие.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР