Окончателно коалицията Продължаваме Промяната - Демократична България няма да подкрепи

...
Окончателно коалицията Продължаваме Промяната - Демократична България няма да подкрепи
Коментари Харесай

ПП-ДБ няма да подкрепят първия мандат за кабинет на ГЕРБ-СДС

Окончателно обединението " Продължаваме Промяната - Демократична България " няма да поддържа първия мандат за сформиране на държавно управление на ГЕРБ-СДС, с претендент за министър председател Мария Габриел. Те стартират диалозите за поддръжка на втория мандат с всички парламентарно показани партии.

Решението на втората по величина политическа сили в Народното събрание беше взето след поредни съвещания през днешния ден - първо на Коалиционен съвет на петимата водачи - Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев.

Последваха разисквания в Националния съвет на " Продължаваме промяната ", след което и среща с парламентарната група на обединението. Решението оповестиха довечера Кирил Петков и Христо Иванов.

" Няма да подкрепим първия мандат, както беше решението до момента. Започваме да работим за втория мандат, който виждаме като единствената опция пред България да не вървим на шести избори ", сподели Кирил Петков, съпредседател на Политическа партия.

" Започваме съвещания с всички политически сили в Народното събрание по тяхната подготвеност да поддържат съответни промени в Конституцията. Смятаме, че обстановката от последните дни удостоверява нашата дълготрайна позиция, че българската политическа и институционална система не може да се възстановява без дълбока амбициозна смяна в Конституцията, във връзка с Висш съдебен съвет и във връзка с прокуратурата. Видно е, че всичко останало дава къси съединения ", съобщи Христо Иванов, съпредседател на Демократична България.

Вижте повече в директното включване на Ирина Цонева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР