Окончателно е избран най-подходящият терен за изграждане на Национална детска

...
Окончателно е избран най-подходящият терен за изграждане на Национална детска
Коментари Харесай

Националната детска болница ще се строи в Горна баня

Окончателно е определен най-подходящият терен за създаване на Национална детска болница, който дава отговор на всички критерии, които бяха сложени за съвременна европейска детска болница, заяви на брифинг в Министерския съвет служебният здравен министър Асен Меджидиев.

Теренът е 40 декара и се намира в Горна баня, регион " Овча купел ", покрай Ортопедичната болница .

Министърът уточни, че теренът е извънредно подобаващ, защото има доста добър климат на съответното място с доста добър достъп. Той разрешава да бъде издигнат и хотел за родители, рехабилитационен център и всички структури, съгласно потребностите, които са заложени.

Министърът на районно развиване инж. Иван Шишков добави, че теренът е бил предназначен за болничен комплекс. Изборът му е бил сред пет терена, като единственият минус на този е бил частен парцел, който е бил в средата на терена.Кметът на " Овча купел " е намерил притежателите. Направена е процедура по Закон за устройство на територията, тъй че частният парцел да отиде в края на терена и по този начин да има чиста благосъстоятелност, с цел да се построи болничното заведение.

Казусът е преодолян и към този момент има явен времеви небосвод за плана, изясни министър Шишков.

По думите му следва прелиминарен контракт и имат увещание, че притежателят ще го подпише незабавно след решението на Министерски съвет. После за месец - два ще бъде изменен Подробен устройствен план, за месец и половина - два ще бъде одобрен. Ще бъде направено ясно задание, в което Министерство на здравеопазването да разпореди проектирането и по-късно да се стартира със градежа на болничното заведение ", изясни процедурата министър Шишков.

Здравният министър сподели, че в идващите месеци, през които следва планиране, екип на Министерство на здравеопазването и вложителя ще посетят няколко детски лечебни заведения в Европа.

" Искаме детската болница да бъде на извънредно високо равнище, няма да вършим взаимни отстъпки. Ще се строи чисто нова болница ", съобщи той.

  " Когато се прави върху нов терен - няма взаимни отстъпки. Ще се построи чисто нова постройка. В нея ще има всичко належащо ", безапелационен бе и Шишков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР