Окончателно - депутатите отхвърлиха предложението данъчните оценки на имотите да

...
Окончателно - депутатите отхвърлиха предложението данъчните оценки на имотите да
Коментари Харесай

Отхвърлиха предложението за актуализация на данъчните оценки на имотите

Окончателно - депутатите отхвърлиха предлагането данъчните оценки на парцелите да се актуализират, с което ще се усили и налог здания и такса боклук. На второ четене Народно събрание би трябвало да гласоподава данъчните закони, които националните предсатвители не съумяха да прегледат предходната седмица.

Предложението беше заложено в Закона да локалните налози и такси от финансовото министерство, по искане на Сдружението на общините. Така, в случай че локалните управляващи не решат да вдигнат сами налог данък здания и такса боклук и следващата година, ще пращаме колкото и през 2023-та година. 

Освен това депутатите взеха решение, че ще имаме право да не платим за услуга, в случай че не получим касова балежка. Бе признато и предлагането на ГЕРБ-СДС Данък добавена стойност за заведенията за хранене да остане 9% най-малко до края на идната година. 

Промените в данъчните закони: ПП-ДБ предложиха Данък добавена стойност за ресторантьорите да се вдигне до 20%

„ Колегата Делян Добрев желае по-нисък бюджетен недостиг. Сега би трябвало да излезете от ГЕРБ и да кажете: „ Връщаме ставката от 20 на 100 за ресторантьорите, тъй като мина Коронавирус, мина рецесията, заведенията са цялостни ”. И хората ни питат по какъв начин това Народно събрание остави 9 % Данък добавена стойност за ресторантьорите, само че остави 20 на 100 Данък добавена стойност за медикаментите? ”, съобщи Мартин Димитров, ПП-ДБ.

 „ 47-ото Народно събрание. Вашето държавно управление вкара България в тежка икономическа. Наложихте тежки наказания. Тогава вкарахме план с избрани понижения за Данък добавена стойност... за медикаменти. Тогава гласувахте срещу ”, безапелационен е Цончо Ганев, „ Възраждане ”.

„ Ще изтъквам Йордан Цонев. Той преди време сподели, че ще упорства персонално това да се премислят тези ограничения.  Става въпрос за реалистични доходи от 300 милиона, които на финансовия  министър му трябват. Или имате прикрито присъединяване в ресторантьорския бизнес или вардите личния ис бизнес ”, уточни Тошко Йорданов, Има Такъв Народ.

„ Вие чели ли сте законопроекта на Министерски съвет? Ако бяхте, може би, щяхте да видите, че 9% е предложение на Минитерския съвет. Защото сега действително бламирате Министерски съвет ”, акцентира Христо Гаджев, ГЕРБ-СДС.

„ Единият вид е да се върнем на 20 %. Другият вид е да останем на 9 и да се одобряват ограниченията за изсветляване. Ако няма да се одобряват ограниченията за изсветляване -  да се качим на 20 % ”, безапелационен е финансовият министър Асен Василев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР