Окончателно бяха изслушани всички експертизи по делото за двойното убийство

...
Окончателно бяха изслушани всички експертизи по делото за двойното убийство
Коментари Харесай

Изслушаха всички експертизи по делото за разстрела на баща и син Ботеви, Таков чака решение на съда

Окончателно бяха изслушани всички експертизи по делото за двойното ликвидиране на татко и наследник Ботеви, осъществено от Йордан Таков, в края на 2019 година в Пловдив. Вчера Апелативен съд изслуша експертните проучвания – съдебна- токсикологична експертиза и сложна съдебно-медицинска балистична и физическа експертиза. Те бяха назначени в предишно съвещание поради неизяснени условия.
Прочетете още
Процесът на втора инстанция  стартира преди повече година, а едвам през вчерашния ден магистратите дефинитивно оповестиха делото за решение в избрания законов период. Съдът изслуша и пледоариите на  юристите на обвинения, както и на прокуратурата.

Сега Йордан Таков, който е наказан на 20 години затвор, чака окончателното решение на магистратите с искане присъдата му да бъде по-малка.  Той се намира в ареста от 29 ноември 2019 година. След дълъг и тежък развой на първа инстанция в края на февруари 2022 година, той получи тежката присъда при първичен непоколебим режим от Окръжен съд – Пловдив за осъщественото от него двойно ликвидиране на Христо и Васил Ботеви в Кършияка. Първоинстанционният съд дефинира също той да заплати над половин милион лв. обезщетение на околните на починалите. В момента пледира пред Апелативния съд, че е работил при самозащита, а околните на починалите упорстват за пожизнен затвор.

Преди близо 10 дни обвиненият изиска да излезе на независимост с по-лека мярка за неотклонение. Причината бе влошеното му здравословно положение и непрекъснати паник офанзиви. Той акцентира на това, че в Пловдивският затвор отношението към него е нечовешко и той не може да получи съответно лекуване, с което му се нарушават правата. Това обаче не беше задоволително за магистратите, с цел да бъде пуснат с по-лека мярка и по тази причина той бе оставен в ареста.

До закононарушението се стигна след сдърпване сред роднините на 26 ноември 2019 година. Тогава Йордан Таков простреля със законно притежаван  пистолет „ Макаров ” съдружника си Христо и татко му Васил. След осъществяването на убийството, мъжът направи признания, като съобщи, че е работил при самозащита. Йордан Таков е първи братовчед на Васил Ботев и бизнес сътрудник на сина му Христо Ботев. Те са имали обща компания занимаваща се с вендинг автомати и артикули за кафе.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР